Hoe werkt het spel Punto Banco?

Hoe werkt het spel Punto Banco?


Punto Banco is een tafelspel dat iets lastiger is om aan te leren dan andere tafelspellen, zoals bijvoorbeeld Blackjack en Roulette. De basis van het spel heeft dan ook wel even wat oefening nodig, waardoor het goed is om het spel eerst te leren in een gratis omgeving voordat je met echte inzetten gaat spelen. Tijdens Live Punto Banco plaatst iedereen de inzet, dus ook de croupier. Er zijn drie mogelijkheden om in te zetten, namelijk op de bank, op de speler of op gelijkspel. Het is daarnaast ook mogelijk om de beurt door te schuiven naar de speler die als volgende aan de beurt is. In dit geval besluit je dus om geen inzet te plaatsen en de ronde over te slaan.

De kaarten in het spel Punto Banco

De deler legt twee kaarten open onder wat de shoe genoemd wordt en er worden twee kaarten open gegeven aan de deelnemer van het spel die het meest op de speler heeft ingezet. Een hand kan uit twee of drie kaarten bestaan. De speler die de kaarten ontvangt kan deze bekijken en deze worden vervolgens weer aan de deler gegeven om ze aan iedereen te laten zien. Er is een zogenaamde ‘natural’ wanneer er een puntentotaal van acht of negen is in één van de twee aanwezige handen. Op basis van het precieze puntentotaal wordt er door de deler bepaald welke kaart er moet worden getrokken. Vervolgens wordt de derde hand uitgedeeld en wordt duidelijk of de bank of de speler heeft gewonnen. De partij met het hoogte aantal punten wint.

Rank
Casino
Bonus
Rating
Visit
1
100% tot €100 en 10 Free Spins

Wat is de kaartwaarde?

Er worden bij Punto Banco zes of acht setjes kaarten gebruikt. Alle 10-kaarten en de kaarten met een plaatje hebben geen waarde. De azen zijn één punt waard en alle kaarten waar de getallen 2 tot en met 9 op staan hebben de waarde die zij aangeven. Wanneer twee kaarten samen een puntenaantal van meer dan 10 punten hebben, dan geldt alleen het getal dat aan de rechterkant staat. Dit wil zeggen dat 13 wordt gerekend als 3, dat 14 wordt gerekend als 4 enzovoorts. Na het lezen van de basis van dit spel, kan je een Punto Banco strategie maken, succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *