Verzekeren-blackjack

Waarom is verzekeren bij Blackjack niet slim?

Blackjack spelers hebben de mogelijkheid om een zogenaamde verzekering te nemen. De speler heeft deze mogelijkheid wanneer de croupier de beurt opent met een aas. De kans is hiermee goed aanwezig dat de croupier blackjack heeft. Je kunt je dan verzekeren door de helft bij je inzet te leggen. Als de croupier daadwerkelijk blackjack blijkt te hebben, dan wordt je ingezette verzekering verdubbeld. Heeft de croupier geen blackjack, dan ben je je hele inzet kwijt.

Niet verstandig om te je hand te verzekerenAzen-harten

Het verzekeren is natuurlijk gewoon iets extra’s om het spel wat leuker en misschien ook wat lastiger te maken op bepaalde punten, maar het wordt al een stuk makkelijker om gewoon geen verzekering te nemen. Het is namelijk helemaal niet verstandig. De kans dat de croupier Blackjack heeft is namelijk aanzienlijk kleiner dan de kans dat de croupier wel Blackjack heeft. Om Blackjack te krijgen heeft de croupier een 10 nodig. Op 4 tienen zijn er 9 andere kaarten. Dit terwijl je wel 1 tegen 2 betaalt voor een verzekering. Het voordeel ligt hierbij voor een ruime 7% aan de kant van de croupier en dat is behoorlijk veel.

Het nadeel van de speler

Wanneer je besluit te verzekeren, dan ligt het voordeel van de croupier op meer dan 7%. Als we dan eens kijken naar het spelersvoordeel dat hier tegenover staat, dan zien we dat dit rond de 1% is. De conclusie is dat verzekeren niet verstandig is. Je kunt het beter niet doen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *